torstai 28. kesäkuuta 2012

JatuliTour V 21.06.2012 17:21

JatuliTour V 21.06.2012 17:21
Ensimmäinen yhteinen "seikkailuhetki" Harrin, Ossin ja meikäläisen toimesta oli juhannuksen kynnyksellä JatuliTourissa 21.6.2012. Kisaan lähtiessä fiilikset oli hieman odottavat, lähinnä tarkoitus oli katsoa miten toimimme yhdessä ja millaisia roolituksia tiimin kauden päätavoitteesen Geopark Challengeen voisimme lähteä luomaan.

Mahtava kesäsää siivitti kisailijat 2-osaiselle Prologille, jossa ensimmäinen osuus eli kuvasuunnistus meni suhteellisen hyvin. Haimme 10 punaista tolppaa yheltä rastilta ja rastilipun päättelimme olevan 64:lla, koska muilla rasteilla ehdimme käydä. Tähän vaiheeseen meillä noin 17 minuuttia, kun nopeimmalla (tietenkin Ojalan kaitsu) meni 14min. Jokatapauksessa olimme toisena/kolmantena tässä vaiheessa.
Prologin toinen osuus, perhoslenkillä varustettu suunnistus alkui kunnon rymäytyksellä kun Harri keulassa pysähtyi lukemaan karttaa ja meikäläinen pommitti karttaa katsoen Harrin Giantin perään.. Onneksi tästä selvittiin mustelmilla. Itse suunnistus osio mentiin aika pitkälle Harrin vetäessä ja pitäessä vauhtia yllä mutta Ossi teki muutaman loistavan kartanluvun ja näin sen suuremmilta pummeilta vältyttiin. Prologi oli noin 40km pitkä ja kesti meiltä kokonaan 2:07. Tässä vaiheessa olimme kuudensia, kärkeä jäljessä noin 27minuuttia.

Itse MTB Rogaining osuus sisälsi 11 rastia ja periaatteena rastille kuin rastille mentäessä oli sellainen että teitä pitkin vedettiin pää punaisena ja viimeinen kilometri oli sitten tarkempaa maastossa polkemista. Reittimme meni myötäpäivään, mikä poikkesi alkuperäisestä suunnitelmasta. Kuvittelimme että pystymme pitämään yllä sellaista vauhtia että haemme ensim 164 rastin ja sen jälkeen poljemme hakemaan 169:n, mutta maasto 164 mentäessä hidasti sen verran että ettei aika riitä ja päätimme jättää 169 hakematta. Rastit löytyivät suhteellisen hyvin ja pääosin suunnistimme yhdessä, tosin minä en ehkä niin paljon kuin Harri ja Ossi. Toinen kulminaatiopiste oli olla löytämättä rastia numero 154; noin 22 minuuttia oli aikaa rautatien ylityksen jälkeen tehdä noin 10 kilometrin lenkki, hakea rasti ja olla maalissa ennen kuin sakko minuutit alkaa paukkua. Otimme sen mitä reisistä siinä vaiheessa lähti ja poljimme 27-32km/h keskivauhtia maantieosuudet, mutta epäonneksemme emme osuneet rastille heti, lyhyen hakemisen jälkeen jouduimme palaamaan tyhjin käsin maaliin. Leimasimme emitit vajaat 30s ennen määraikaa, nautittiin siis kisasta koko rahan edestä.

Loppusijoitus oli kuudes, mutta ainahan voi jälkeenpäin hieman spekuloida että jos olisimme kiertäneet radan toisinpäin eli hakeneet 164:n sijasta 169:n ja löytäneet 154:en niin pisteitä olisi karttunut 9 pistettä enemmän, millä olisimme sijoittuneet kärkikolmikkoon. Jokatapauksessa loistosuoritus meidän tiimiltä! Kokonaismatka oli 81km.

1 kommentti: