Janne


Hei, olen Janne, lähtöisin Oulaisista. Tällä hetkellä kiertelen ympäri pohjoissuomea maanmittausinsinöörin töitä paiskien. Urheilua olen harrastanut koko ikäni. Nuoruudessa pääpaino oli kilpahiihdossa ja -suunnistuksessa sekä tietysti joka iltaisissa naapureiden välisissä pihapallopeleissä. Iän kartuttua monipuolisesta urheilusta on tullut lähes päivittäinen itsestäänselvyys, mutta kilpailut ovat jääneet vähemmälle. Nykyään kasaan vuoden varrelle pieniä tavoitteita, jolloin myös treenaaminen on mielekkäämpää. Joka kesä pyrin suunnistamaan Jukolan viestin kun taas syksyllä luvassa on Tunturisuunnistus ja Ruskamaratonin puolikas. Talven kohokohtia ovat olleet Umpihankihiihdon MM-kisat ja Rovaniemellä järjestettävä Napapiirin hiihto. Suurinta nautintoa saan kuitenkin kesäisin viikoittain järjestettäviltä iltarasteilta. 
Varsinaiseen seikkailu-urheiluun ensikosketuksen sain 2013 vuoden Lost in Kajaani-kilpailusta. Kokemusta on myös umpihankihiihdoista, jotka eivät mielestäni kuitenkaan täysin täytä seikkailukisojen tunnusmerkkejä, mutta kestoltaan ja rasittavuudeltaan asettuvat samaan kategoriaan. Jonkinlaista kokemusta itsensä rääkkäämisestä siis on. Seikkailukuvioihin minut innosti Jarkko, johon tutustuin kertausharjoituksissa vuosi sitten. Kajaanin kisat kuulostivat houkuttelevilta, olinhan ollut siellä töissä pääosan lyhyestä työurastani. Paikallistuntemusta olen hankkinut siis työn, iltarastien sekä omatoimisen lenkkeilyn kautta, eikä siitä varmasti ollut haittaa.
Lost in Kajaani oli hienosti järjestetty tapahtuma, joka varmasti tarjosi haasteita kokeneillekkin seikkailukonkareille. Kisan jälkeen fiilis oli kaikella tapaa väsynyt, mutta jo seuraavana iltana tuntui siltä, että jatkoa omalle seikkailu-uralle on luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti